به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان مسئول نمایندگی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مرزی بندر آستارا عصر پنجشنبه در حاشیه برگزاری این جشنواره گفت: این جشنواره برای نخستین بار با هدف معرفی آثار هنرمندان گلیم باف شهرستان آستارا برگزار شد.
پردل امیری نژاد با اشاره به اینکه دهه مبارک فجر بهترین فرصت برای به نمایش گذاشتن دستاوردهای هنری هنرمندان صنایع دستی است ، افزود: هنرمندان گلیم باف شهرستان آستارا در قالب غرفه های مختلف طرح ها و نقش مایه های گلیم خود را در این جشنواره عرضه کردند.
وی عنوان این برنامه فرهنگی را جشنواره دل بافته های هنرمندان گلیم باف آستارا ذکر کرد و افزود: با توجه به این که هنرمندان گلیم باف شهرستان آستارا با بهره گیری از ذوق و استعداد درونی و بدون هیچ نقشه و طرح آماده ای بهترین آثار را خلق می کنند بر همین اساس این عنوان برای جشنواره مذکور انتخاب شد.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مرزی بندر آستارا در ادامه صنایع دستی را دارای سودآوری بالا برای کشورهای مختلف جهان خواند و افزود: با حفظ و حراست از تولیدات صنایع دستی علاوه بر رفع معضل بیکاری در منطقه در حفظ و حراست از پیشینه تاریخی و فرهنگی خود نیز می توان موفق عمل کرد.
وی اضافه کرد: این جشنواره با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان ، فرمانداری ، بخشداری مرکزی ، هنگ مرزی ، شورای اسلامی و شهرداری های آستارا ، لوندویل ، مرکز آموزش فنی و حرفه ای ، آموزش و پرورش ، تامین اجتماعی ، شورای اسلامی بخش مرکزی ، شورای اسلامی و دهیاری روستاهای عنبران و شیخ محله برگزار شد.
امیری نژاد افزود: از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه ، هنرمندان صنایع دستی شهرستان آستارا حدود 30 هزار متر گلیم و جاجیم تولید کرده اند.
در حاشیه این جشنواره از دار جدیدی که با هدف سرعت بخشی به بافت گلیم توسط علی صوفی زاد هنرمند آستارایی ساخته شده بود، رونمایی شد.
اجرای موسیقی سنتی محلی به زبان های آذری و تالشی ، شعرخوانی و اهدای جوایز به تعدادی از هنرمندان گلیم باف و تعدادی از شرکت کنندگان به قید قرعه از جمله بخش های این آیین بود.
یک هزار و 27 نفر هنرمند در رشته های مختلف صنایع دستی در شهرستان 86 هزار نفری بندر آستارا واقع در 200 کیلومتری شمال غرب مرکز استان گیلان فعالیت می کنند.
انتهای پیام/